Nuotrauka: iš viešų šaltinių
Ši paprasta profesionalių virėjų kulinarinė gudrybė padės iškeptą mėsą padaryti minkštą ir sultingą.
Daugelis šeimininkių susiduria su tuo, kad keptuvėje iškepta mėsa net po kelių valandų marinavimo tampa kieta ir sausa. Tačiau yra maža gudrybė, kurią naudoja visi patyrę virėjai. Tereikia kepimo metu pridėti vieną paprastą produktą, kuris įprastą mėsą pavers tikru meno kūriniu. Patiekalas bus minkštas, sultingas ir kvapnus kaip brangiausiame restorane.
Šis slaptas ingredientas yra labiausiai paplitusios garstyčios. Taip, būtent valgomosios arba prancūziškos garstyčios daro kulinarinius stebuklus. Jos sudėtyje yra natūralių fermentų, kurie minkština skaidulas, nekeisdami mėsos struktūros. Be to, garstyčios suteikia šiek tiek aštrumo, sustiprina prieskonių skonį ir padeda išlaikyti sultis viduje.
Kaip tinkamai naudoti garstyčias kepant mėsą
- Prieš dėdami mėsą į keptuvę, iš abiejų pusių plonu sluoksniu patepkite garstyčiomis.
- Jautienai tinka aštrios garstyčios, o vištienai ar kiaulienai – švelnios Dižono garstyčios.
- Palikite 10 minučių kambario temperatūroje.
- Norėdami sustiprinti poveikį, galite įlašinti kelis lašus citrinos sulčių – rūgštis sustiprins fermentų veikimą.
- Mėsos nesūdykite iš karto – tai padarykite pabaigoje, kad ji neprarastų sultingumo.
- Kepkite įkaitintame aliejuje, kol taps auksinės spalvos.
- Kepimo pabaigoje galite įdėti šiek tiek sviesto, kad skonis būtų dar švelnesnis.
Rezultatas tikrai patiks: mėsa bus minkšta, su lengvu prieskonių aromatu ir malonia plutele.
