Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Jei mėgstate švelnių kokosų ir šokolado derinį, šis desertas gali būti jūsų mėgstamiausias.
Bounty pyragas ruošiamas nekepant, o jo skonis nukelia į tropinį rojų. Paprastas receptas, kuriuo pasidalinta alionakarpiuk puslapyje, ingredientai prieinami ir tik 15 min. paruošimo laiko – puikiai tinka užimtoms šeimininkėms.
Receptas
Sudėtis
- Sausainiai (geriausiai tinka sausainiai arba šokoladiniai sausainiai) 200 g
- Ištirpintas sviestas 80 g
Įdaras:
- Kokosų drožlės 200 g
- Kondensuotas pienas 300 g
Šokoladinis glaistas:
- Cukrus 40 g
- Kakavos milteliai 18 g
- Vandens 1 valgomasis šaukštas
- Sviestas 80 g
Paruošimas
- Sausainius sutrinkite į trupinius mikseriu arba kočėlu.
- Sudėkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
- Šaukštu supilkite masę į formą (maždaug 18-20 cm skersmens) ir gerai prispauskite šaukštu arba stiklinės dugnu.
- Dėkite į šaldytuvą 10 minučių, kad pagrindas sustingtų.
- Sudėkite kokoso drožles su kondensuotu pienu, gerai išmaišykite, kol susidarys tiršta masė.
- Paskirstykite ją ant atšaldyto pagrindo, tolygiai paskirstykite po visą paviršių ir lengvai sutrinkite šaukštu.
- Nedideliame puode sumaišykite cukrų, kakavą ir vandenį.
- Pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami virkite, kol cukrus visiškai ištirps.
- Sudėkite minkštą sviestą ir toliau maišykite, kol visiškai ištirps.
- Leiskite glaistui atvėsti iki drungno, kad taptų tirštesnis, bet vis dar išliktų retas.
- Užpilkite glajų ant pyrago, tolygiai paskirstydami jį po visą paviršių.
- Dėkite tortą į šaldytuvą 1-2 valandoms, kad gerai sustingtų. Prieš patiekdami galite papuošti tarkuotu šokoladu arba kokoso drožlėmis.
Patarimai:
- Jei norite sodresnio skonio, į įdarą galite įpilti 50 ml kokosų grietinėlės arba kokosų pieno.
- Jei norite, kad pyragas būtų dar šokoladiškesnis, pagrindui naudokite šokoladinius sausainius.
Šis desertas puikiai dera su aromatinga kava, nes gilus jos skonis išryškins švelnią kokosų pyrago tekstūrą.
