Bounty pyragas: nekepamas receptas per 15 minučių

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Jei mėgstate švelnių kokosų ir šokolado derinį, šis desertas gali būti jūsų mėgstamiausias.

Bounty pyragas ruošiamas nekepant, o jo skonis nukelia į tropinį rojų. Paprastas receptas, kuriuo pasidalinta alionakarpiuk puslapyje, ingredientai prieinami ir tik 15 min. paruošimo laiko – puikiai tinka užimtoms šeimininkėms.

Receptas

Sudėtis

  • Sausainiai (geriausiai tinka sausainiai arba šokoladiniai sausainiai) 200 g
  • Ištirpintas sviestas 80 g

Įdaras:

  • Kokosų drožlės 200 g
  • Kondensuotas pienas 300 g

Šokoladinis glaistas:

  • Cukrus 40 g
  • Kakavos milteliai 18 g
  • Vandens 1 valgomasis šaukštas
  • Sviestas 80 g

Paruošimas

  1. Sausainius sutrinkite į trupinius mikseriu arba kočėlu.
  2. Sudėkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Šaukštu supilkite masę į formą (maždaug 18-20 cm skersmens) ir gerai prispauskite šaukštu arba stiklinės dugnu.
  4. Dėkite į šaldytuvą 10 minučių, kad pagrindas sustingtų.
  5. Sudėkite kokoso drožles su kondensuotu pienu, gerai išmaišykite, kol susidarys tiršta masė.
  6. Paskirstykite ją ant atšaldyto pagrindo, tolygiai paskirstykite po visą paviršių ir lengvai sutrinkite šaukštu.
  7. Nedideliame puode sumaišykite cukrų, kakavą ir vandenį.
  8. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami virkite, kol cukrus visiškai ištirps.
  9. Sudėkite minkštą sviestą ir toliau maišykite, kol visiškai ištirps.
  10. Leiskite glaistui atvėsti iki drungno, kad taptų tirštesnis, bet vis dar išliktų retas.
  11. Užpilkite glajų ant pyrago, tolygiai paskirstydami jį po visą paviršių.
  12. Dėkite tortą į šaldytuvą 1-2 valandoms, kad gerai sustingtų. Prieš patiekdami galite papuošti tarkuotu šokoladu arba kokoso drožlėmis.

Patarimai:

  • Jei norite sodresnio skonio, į įdarą galite įpilti 50 ml kokosų grietinėlės arba kokosų pieno.
  • Jei norite, kad pyragas būtų dar šokoladiškesnis, pagrindui naudokite šokoladinius sausainius.

Šis desertas puikiai dera su aromatinga kava, nes gilus jos skonis išryškins švelnią kokosų pyrago tekstūrą.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo gudrybės