Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Kai trūksta laiko, bet norisi ko nors skanaus ir maistingo, pats metas skubiai pasigaminti pitos pyragą.
Kai šaldytuvas pusiau tuščias ir neturite jėgų gaminti sudėtingų patiekalų, bet norite nustebinti šeimą kažkuo skaniu, maisto tinklaraštininkė Olga Riabenko siūlo savo patikrintą receptą tokioms akimirkoms – pitos pyragą su mėsa ir cukinija. Tai patiekalas, kuriame dera paprastumas ir naminis patogumas, tačiau skonis toks, kokį lengvai galima patiekti svečiams šventinei vakarienei.
Receptas
Sudėtis:
- Pita arba tortilija 5 vnt.
- Malta mėsa 600 g
- Cukinija 1 vnt.
- Žaliasis svogūnas
- Petražolės
- Druska
- Pipirai
- Apyniai
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Kietasis sūris 200 g
Paruošimas
- Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, tarkuotą cukiniją, smulkintas žoleles, druską ir prieskonius.
- Ant pitos dėkite maltos mėsos, susukite ir supjaustykite vienodais griežinėliais.
- Ištepkite formą aliejumi ir paruoštus gabalėlius glaudžiai sudėkite vieną prie kito.
- Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su tarkuotu sūriu, užpilkite ant pitos pagrindo. Jei norite, ant viršaus pabarstykite dar šiek tiek sūrio.
- Kepkite 180 °C temperatūroje 45 minutes, kol viršus paruduos ir taps apetitiškas.
- Patiekite karštą su grietine arba graikišku jogurtu.
Šis pitos pyragas puikiai tinka ir pietums, ir vėlyvai vakarienei. Jis sotus, aromatingas ir, svarbiausia, gaminamas iš to, ką paprastai turite po ranka. Pagrindinė sėkmės paslaptis – nebijoti eksperimentuoti.
