Šaukštas į stiklinę vandens ir jūsų seni virtuvės rankšluosčiai kvepės neįtikėtinai gaiviai.

Nuotrauka: iš viešų šaltinių

Šis paprastas produktas iš virtuvės lentynos padės pašalinti drėgmės kvapą, sunaikins bakterijas ir net labai senus rankšluosčius padarys malonius liesti.

Virtuvės rankšluosčiai yra nepakeičiami namų ūkio pagalbininkai. Tačiau dėl nusėdusių riebalų, nešvarumų ir garų jie gana greitai praranda šviežumą ir patrauklią išvaizdą. Net ir po skalbimo dažnai lieka sunkiai pašalinamas pelėsių kvapas. Tačiau yra paprastas, naminis būdas sugrąžinti rankšluosčiams švarą ir subtilų kvapą nenaudojant nė lašo kondicionieriaus.

Kodėl virtuvės rankšluosčiai praranda šviežumą

  • Drėgna aplinka. Nuolatinė drėgmė skatina bakterijų vystymąsi.
  • Valymo priemonių likučiai. Prastos kokybės skalavimo milteliai ar gelis sukelia nemalonų kvapą.
  • Riebalų įsigėrimas. Gaminant maistą rankšluosčiai sugeria maisto ir padažų mikrodaleles.

Kaip sugrąžinti virtuvės rankšluosčiams gaivumą be brangių skalbimo priemonių

Vietoj brangių kondicionierių naudokite paprastą 9% stalo actą. Tai paprasta ir saugi priemonė, turinti keletą privalumų:

  1. naikina bakterijas ir nemalonius kvapus;
  2. minkština audinį, todėl jis tampa švelnus;
  3. pašalina miltelių likučius, veikia kaip natūrali skalavimo priemonė.

Kaip teisingai naudoti actą

  • Ištirpinkite 1 valgomąjį šaukštą acto stiklinėje šilto vandens.
  • Po įprasto skalbimo išskalaukite rankšluosčius šiame tirpale.
  • Acto nenuplaukite, tik išskalaukite audinį ir išdžiovinkite.

Po šios procedūros rankšluosčiai taps minkšti, švarūs ir maloniai kvepės, tarsi ką tik iš cheminės valyklos. Ir svarbiausia – be agresyvių cheminių medžiagų ir brangių produktų.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo gudrybės