Sveikų baltyminių batonėlių receptas, kuris yra 100 kartų geresnis už parduotuvėje pirktus batonėlius

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Sveikus baltymų batonėlius galite pasigaminti namuose

Baltymų batonėliai paprastai neturi mažiau kalorijų nei įprasti saldumynai. Jie skiriasi makronutrientų požiūriu: juose dažnai nėra cukraus, tačiau gali būti gana daug riebalų. Sveikus baltyminius batonėlius galite pasigaminti namuose. Kaip tai padaryti, pasakoja Onet.

Batonėliai iš varškės su rūgpieniu

Jei norite ko nors saldaus, bet kartu ieškote produkto su mažu glikemijos indeksu ir daug baltymų, ieškokite varškės batonėlių. Jie nėra žinduoliai, tačiau niekada nebuvo tokie populiarūs kaip baltyminiai analogai, nors žinomi jau seniai. Jų pagrindinė sudedamoji dalis yra tiesiog varškė, dažnai padengta šokolado apvalkalu.

Kodėl varškės batonėliai yra geresni:

  • Didelis baltymų kiekis
  • Varškė yra puikus baltymų šaltinis, suteikiantis sotumo jausmą.
  • Sotumo jausmas
  • Dėl baltymų ir riebalų (iš varškės) jie puikiai malšina alkį.
  • Natūralus skonis
  • Varškės batonėliai yra „natūralesnio” ir malonesnio skonio.
  • Mažiau perdirbti
  • Šie batonėliai yra gerokai mažiau perdirbti nei įprasti baltyminiai batonėliai.

Naminiai varškės batonėliai su šokoladu

Sudėtis:

Varškės pagrindui:

  • Rūgštaus pieno varškė (5-9 proc.) – 400 g
  • Cukraus pudra – 2-4 šaukštai (arba kitas saldiklis)
  • Vanilinis cukrus – 1 pakelis (nebūtina)
  • Sviestas (ištirpintas) – 30-50 g
  • Neprivalomi priedai: kokosų drožlės, sultonės, žievelės.

Šokoladiniam apvalkalui:

  • Juodasis šokoladas (ne mažiau kaip 70 %) – 100-150 g
  • Sviestas – 1 valgomasis šaukštas (arba kokosų aliejus)

Paruošimas:

  1. Varškę pertrinkite per sietelį arba sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Sudėkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų, ištirpintą sviestą ir norimus priedus. Gerai išmaišykite.
  2. Suformuokite norimos formos batonėlius. Dėkite ant kepimo popieriaus ir dėkite į šaldiklį 30-60 minučių, kad gerai sukietėtų.
  3. Juodąjį šokoladą su sviestu (arba kokosų aliejumi) ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje iki vientisos masės.
  4. Atvėsusius batonėlius panardinkite į ištirpintą šokoladą. Leiskite glazūros pertekliui nubėgti ir sudėkite atgal ant pergamento.
  5. Glazūruotus batonėlius 30-60 minučių padėkite į šaldytuvą, kol šokoladas sustings. Laikykite šaldytuve.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo gudrybės