8 geriausi rudens gėrimai, kurie yra sveikesni nei moliūgų prieskonių latė

Nuotrauka: iš viešų šaltinių

Išbandykite šias sveikas moliūgų prieskonių latės alternatyvas ir išsirinkite mėgstamiausią sezono skonį.

Ruduo – tai ne tik jaukūs megztiniai, moliūgų žvakės ir kelionės į muges. Tai ir aromatingų gėrimų, kurie dieną padaro šiltesnę ir malonesnę, metas.

Populiariausias rudens gėrimas – klasikinė moliūgų prieskonių latė. Jis skanus ir šildantis, bet, deja, toli gražu ne pats sveikiausias, nes jame daug cukraus, sočiųjų riebalų ir papildomų kalorijų. Leidinys „Real Simple” surinko 8 alternatyvas, kurios suteiks jums „rudenį puodelyje”, tačiau be papildomų kalorijų ir cukraus kiekio kraujyje šuolių.

  • „Auksinis pienas. Kurkuma, imbieras, cinamonas, juodieji pipirai ir šiltas pienas – šio gėrimo paslaptis. Kurkumoje yra kurkumino, kuris mažina uždegimą ir palaiko raumenų atsigavimą po fizinio aktyvumo. Juodieji pipirai padeda organizmui įsisavinti kurkuminą. Lengvas, aromatingas ir šildantis.
  • Moliūgų su cinamonu kokteilis. Šis kokteilis – tikras rudens desertas be papildomo cukraus. Jame yra moliūgų tyrės, avižinių dribsnių, migdolų pieno, bananų, baltymų miltelių ir prieskonių. Daug baltymų, skaidulinių medžiagų ir antioksidantų – puikiai tinka po treniruotės ar sočių pusryčių.
  • Kloninė „Chai Latte”. Juodoji arbata, kardamonas, gvazdikėliai, cinamonas ir lašas klevų sirupo – rudens skonis puodelyje. Arbatoje ir prieskoniuose gausu antioksidantų, jie palaiko imunitetą ir suteikia šventinį jausmą be papildomo cukraus.
  • Kombučia. Parduotuvių lentynose jau pasirodė rudens skonio kombučia. Tai probiotinis gėrimas, palaikantis žarnyno sveikatą. Lengva rūgštelė puikiai subalansuoja saldžius sezono skonius.
  • Aromatizuotos arbatos. Juodoji arba žolelių arbata su cinamonu, imbieru, obuolių ar moliūgų prieskoniais. Galima gerti karštą arba šaltą, su pienu arba be jo. Antioksidantai ir šiluma puodelyje – puikus būdas išlikti hidratuotam ir jaustis jaukiai.
  • Putojantis spanguolių kokteilis. Šviežios spanguolių sultys, gazuotas vanduo arba kombučia, laimas, rozmarinas ir uogos. Antioksidantai ir probiotikai kiekviename gurkšnyje, o išvaizda puikiai tinka „Instagram” nuotraukoms.
  • Vanilinė latė. Jei nueisite į kavinę, galite užsisakyti vanilinę latte su cinamonu ir mažiau sirupo. Tada vis tiek mėgausitės rudens skoniais, bet be papildomo cukraus.
  • Šiltas obuolių sidras. Obuolių sidras su imbieru ir citrina. Natūralus saldumas, vitaminas C ir polifenoliai. Puikiai sušildo ir leidžia pasijusti šventiškai, net jei sėdite namuose po pledą.

Patarimai

  1. Rinkitės gėrimus su natūraliais saldikliais, tokiais kaip medus, klevų sirupas ir bananai.
  2. Stebėkite savo porcijos dydį, „dideliame” puodelyje kavinėje dažnai būna 2-3 šaukštai cukraus.
  3. Patys pridėkite prieskonių, pavyzdžiui, cinamono, imbiero, muskato riešuto, kardamono – aromatinga ir sveika.

Išbandykite šias sveikas moliūgų prieskonių latės alternatyvas ir išsirinkite mėgstamiausią sezono skonį.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo gudrybės