Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Skanus ir paprastas patiekalas
Paruoškite švelnių blynelių su karamelizuotomis slyvomis pusryčių arbatai arba desertui. Tam iškepkite blynelius ir apvoliokite juose slyvų įdarą. Blynelius užpilkite slyvų padažu.
Receptas
Sudėtis:
- kvietiniai miltai – 170 gr;
- Pienas (karštas) – 500 ml
- vištų kiaušiniai – 3 vnt;
- cukraus – 2 šaukštai;
- augalinis aliejus – 60 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- Slyvos – 500 gr.
- cukraus – 100 g;
- sviesto – 30 g.
Paruošimas:
- Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus, perpjaukite į dvi dalis.
- Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, supilkite cukrų, maišykite, kol cukrus ištirps, tada sudėkite slyvas ir virkite, kol slyvos išleis sultis ir taps minkštos.
- Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, druska, supilkite pusę pieno, suberkite miltus ir gerai išmaišykite plakikliu, kol neliks gumuliukų, tada supilkite likusį pieną, supilkite augalinį aliejų ir dar kartą išmaišykite.
- Įkaitintoje keptuvėje kepkite blynus iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.
- Į kiekvieno blyno vidurį dėkite po 4-5 slyvas ir suvyniokite į voką.
