Blyneliai su slyvomis: neįprasta rudens pusryčių idėja

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Skanus ir paprastas patiekalas

Paruoškite švelnių blynelių su karamelizuotomis slyvomis pusryčių arbatai arba desertui. Tam iškepkite blynelius ir apvoliokite juose slyvų įdarą. Blynelius užpilkite slyvų padažu.

Receptas

Sudėtis:

  • kvietiniai miltai – 170 gr;
  • Pienas (karštas) – 500 ml
  • vištų kiaušiniai – 3 vnt;
  • cukraus – 2 šaukštai;
  • augalinis aliejus – 60 g;
  • druskos – ½ šaukštelio;

Įdarui:

  • Slyvos – 500 gr.
  • cukraus – 100 g;
  • sviesto – 30 g.

Paruošimas:

  1. Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus, perpjaukite į dvi dalis.
  2. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, supilkite cukrų, maišykite, kol cukrus ištirps, tada sudėkite slyvas ir virkite, kol slyvos išleis sultis ir taps minkštos.
  3. Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, druska, supilkite pusę pieno, suberkite miltus ir gerai išmaišykite plakikliu, kol neliks gumuliukų, tada supilkite likusį pieną, supilkite augalinį aliejų ir dar kartą išmaišykite.
  4. Įkaitintoje keptuvėje kepkite blynus iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.
  5. Į kiekvieno blyno vidurį dėkite po 4-5 slyvas ir suvyniokite į voką.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo gudrybės