Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Grybų sriuba su grikių kruopomis – paprastas receptas
Šiai sriubai paruošti nereikia daug laiko, nes ji verdama be mėsos.
Tam išvirkite bulves su grikiais, pakepinkite grybus su svogūnais, morkas ir saldžiąsias paprikas, tada viską sumaišykite ir po kelių minučių sriuba bus paruošta.
Receptas
Sudėtis:
- vanduo 1, 5 litro
- Grikių kruopos 3 valg.
- grybai 400 g
- bulvės 250 g
- svogūnas 1 vnt.
- morkos 1 vnt.
- paprikos ½ vnt.
- lauro lapas 1 vnt.
- augalinis aliejus 2 šaukštai.
- sviesto 1 valgomasis šaukštas.
- maltų juodųjų pipirų
- druska
Paruošimas:
- Grikių kruopas nuplaukite šaltu vandeniu.
- Grybus nuplaukite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
- Nulupkite svogūnus, morkas, paprikas ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį ir sviesto aliejų, sudėkite svogūnus, morkas, kepkite 2-3 minutes, tada sudėkite grybus, papriką ir troškinkite 10 minučių.
- Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite, į jį suberkite bulves, grikius ir virkite nuo užvirimo momento 10 minučių. Į puodą sudėkite grybus ir daržoves, pasūdykite, įdėkite lauro lapą, maltų juodųjų pipirų ir virkite tris minutes. Palikite sriubą 10-15 minučių, kad pritrauktų.
