Grybų sriuba su grikių kruopomis: skanus patiekalo be mėsos receptas

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Grybų sriuba su grikių kruopomis – paprastas receptas

Šiai sriubai paruošti nereikia daug laiko, nes ji verdama be mėsos.

Tam išvirkite bulves su grikiais, pakepinkite grybus su svogūnais, morkas ir saldžiąsias paprikas, tada viską sumaišykite ir po kelių minučių sriuba bus paruošta.

Receptas

Sudėtis:

  • vanduo 1, 5 litro
  • Grikių kruopos 3 valg.
  • grybai 400 g
  • bulvės 250 g
  • svogūnas 1 vnt.
  • morkos 1 vnt.
  • paprikos ½ vnt.
  • lauro lapas 1 vnt.
  • augalinis aliejus 2 šaukštai.
  • sviesto 1 valgomasis šaukštas.
  • maltų juodųjų pipirų
  • druska

Paruošimas:

  1. Grikių kruopas nuplaukite šaltu vandeniu.
  2. Grybus nuplaukite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  3. Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  4. Nulupkite svogūnus, morkas, paprikas ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  5. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį ir sviesto aliejų, sudėkite svogūnus, morkas, kepkite 2-3 minutes, tada sudėkite grybus, papriką ir troškinkite 10 minučių.
  6. Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite, į jį suberkite bulves, grikius ir virkite nuo užvirimo momento 10 minučių. Į puodą sudėkite grybus ir daržoves, pasūdykite, įdėkite lauro lapą, maltų juodųjų pipirų ir virkite tris minutes. Palikite sriubą 10-15 minučių, kad pritrauktų.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo gudrybės