Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Minkšti, kvapnūs, su lengvu kukurūzų miltų traškumu ir švelniu obuolių saldumu – šie keksiukai taps jūsų naujaisiais rudens sezono favoritais.
Vėsiomis dienomis, kai oras kvepia cinamonu, o rankos siekia šilto gėrimo, norisi ko nors naminio ir švelnaus. Jennieeeeeeeg pasidalijo receptu, kuris paplito tarp natūralaus maisto gaminimo gerbėjų: veganiški kukurūzų ir obuolių keksiukai. Be kiaušinių ir pieno, bet su maksimaliu skoniu, tekstūra ir aromatu. Be to, su vaikystės prieskoniu, kai mama kepdavo obuolių pyragą, o virtuvėje tvyrodavo šiluma.
Šis desertas – tai pusiausvyra tarp namų jaukumo ir šiuolaikinio sąmoningumo, nes jis visiškai veganiškas ir nereikalauja jokių sudėtingų ingredientų.
Receptas
Sudėtis:
- kvietiniai miltai 150 g
- kukurūzų miltai 50 g
- rudasis cukrus 125 g
- raugas 12 g
- druska
- cinamonas
- vanilė
- augalinis pienas (sojų, avižų arba migdolų pienas) 125 ml
- augalinis aliejus 125 ml
- obuoliai 1 vnt.
Pasirinktinai
- smulkinti migdolai
- veganiškas vanilinis kremas
Paruošimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros.
- Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus.
- Supilkite pieną ir sviestą, išmaišykite iki vientisos masės.
- Sudėkite obuolį ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
- Tešlą paskirstykite į keksiukų formeles.
- Kepkite 20 min. 160 °C temperatūroje, tada padidinkite temperatūrą iki 180 °C ir kepkite dar 7-10 min., kol viršus taps auksinis.
- Prieš patiekdami arba prieš tepdami kremą atvėsinkite.
Vegetariškas vanilinis kremas
Sudėtis
- augalinis pienas 100 ml
- cukraus 1-2 šaukšteliai
- kukurūzų krakmolas 1 šaukštelis
- vanilės ekstrakto ¼ šaukštelio
- cinamono
- druska
Paruošimas
- Ištirpinkite krakmolą 2 valgomuosiuose šaukštuose šalto pieno.
- Likusį pieną su cukrumi, vanile, cinamonu ir druska pašildykite, bet neužvirinkite.
- Supilkite krakmolo mišinį ir maišydami virkite 2-3 minutes, kol sutirštės.
- Šiek tiek atvėsinkite ir užtepkite ant keksiukų arba patiekite atskirai.
Patiekite keksiukus šiltus, su puodeliu latte, žolelių arbatos ar virinto vyno. Ant viršaus galite papuošti migdolais, karamelizuotais obuoliais arba žiupsneliu cinamono. Jei norite, kad keksiukai taptų tikru desertu, perpjaukite juos per pusę ir įdarykite vaniliniu kremu arba šaukštu riešutų pastos.
Šie keksiukai įrodo, kad paprastumas gali būti skanus. Truputis kukurūzų miltų, obuolys, mėgstamas puodelis kavos ir ruduo sušils. Juk namų kepiniai – tai ne tik skonis, bet ir rūpestis, ramybė ir meilė kiekviename trupinyje.
