Kaip teisingai paruošti perlovka mylėti jį: paslaptys tobulos košės

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Šiuose grūduose gausu skaidulų, baltymų, fosforo ir B grupės vitaminų.

Perlovka yra patiekalas, kurio daugelis žmonių neįvertina, nors kadaise tai buvo mėgstamiausias Ukrainos kazokų maistas ir net buvo ant monarchų stalo. Šiose kruopose yra daug ląstelienos, baltymų, fosforo ir B grupės vitaminų, todėl jos ne tik sotios, bet ir naudingos. Kaip paruošti šią košę, skaitykite RBC-Ukraina straipsnyje.

Kruopų mirkymas

Daugelis žmonių daro pagrindinę klaidą – verda sausas kruopas. Iš tikrųjų perlines kruopas būtinai reikia mirkyti bent 6-8 valandas (o geriau per naktį). Užpilkite ją šaltu vandeniu santykiu 1:3. Tai padės grūdams suminkštėti, sutrumpins virimo laiką ir košė bus minkšta, o ne „guminė”.

Gaminkite neskubėdami

Prieš gamindami kruopas nuplaukite ir užpilkite šviežiu vandeniu (1:2,5). Užvirinkite, nuimkite putas, sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite po dangčiu 30-40 minučių. Jei norite, kad košė būtų trupininė, išvirę galite nusunkti pirmąjį vandenį ir vėl užpilti verdančiu vandeniu – taip pašalinsite lipnumo perteklių.

Norint dar švelnesnio rezultato po virimo, pageidautina perlovą apvynioti rankšluosčiu ir palikti 15-20 minučių pastovėti. Taip ji „baigsis” ir taps minkšta.

Įpilkite aliejaus ir prieskonių

Klasikinė formulė paprasta: „Perlovka mėgsta sviestą”. Įdėkite gabalėlį sviesto jau į išvirtą košę, kad paryškintumėte jos riešutų skonį. Norėdami paįvairinti, pabandykite įdėti lauro lapų, ciberžolės, džiovintų česnakų arba šiek tiek sviesto su keptais svogūnais, taip patiekalas įgaus gilesnį skonį.

Su kuo patiekti

Perlinės kruopos puikiai dera su grybais, daržovėmis, troškinta mėsa, žuvimi ar tiesiog žalumynais. Liesame variante jos bus puiki ryžių ar grikių alternatyva.

Kodėl verta suteikti šansą

Perlovka yra ne tik sotus maistas, bet ir padeda normalizuoti virškinimą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir ilgam išlaiko energijos lygį. Tinkamai paruošta ji būna aromatinga, švelni ir nė kiek nenusileidžia madingiems grūdams.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo gudrybės