Oro sūrio pyragas be kepimo, miltų, sviesto ir cukraus: nuostabus receptas iš kulinarinės knygos

Nuotrauka: iš viešų šaltinių

Populiarų desertą galima pagaminti net neįjungus orkaitės

Moterys, įpratusios saldumynus gaminti namuose, žino, kad sūrio pyragą galima gaminti įvairiais būdais – ne tik orkaitėje, bet net ir vandens vonelėje, klasikinį ar uogų. Sužinokite, kaip pasigaminti varškės pyragą neįjungus keptuvės pagal šefo receptą.

Kaip pasigaminti sūrio pyragą – laiko patikrintas receptas

„Kirbie Cravings” dalijasi unikaliu metodu, kaip pagaminti varškės pyragą su varške, kad jis būtų minkštas ir purus. Daugelio kulinarinių knygų autorė Jennifer Lee tikina, kad skaniam ir gardžiam desertui pagaminti užtenka vos trijų ingredientų.

Sudedamosios dalys: 1:

  • 170 g varškės varškės 5% arba 9%;
  • keturi kiaušiniai;
  • baltojo šokolado.

Sūrio pyragą iš varškės nekepant, pasak recepto autorės, galima paruošti iš karto ir ilgai laikyti – po kurio laiko jis išliks toks pat skanus.

Paruošimas:

  1. Pirmiausia į vieną indą reikia sudėti varškę ir kiaušinių trynius ir išplakti mikseriu iki vientisos konsistencijos. Tada ištirpinti baltąjį šokoladą ir įmaišyti jį į varškės masę. Tuo pat metu pasiruoškite gilų sausą dubenį, mikseriu išplakite kiaušinių baltymus iki standžių viršūnių ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
  2. Paruoškite vandens vonelę, pastatykite ant jos kepimo formą ir supilkite gautą masę. Taip varškės sūrio pyragą kepkite 45 minutes, o paskui dar 45 minutėms pašaukite į šaltą orkaitę, jos neįjungę. Po to iš karto išimkite į šaldytuvą, kad desertas sustingtų.

Jennifer Lee įspėja, kad vandens vonelė neturėtų būti per gili, nes kitaip sūrio pyragas gausis tirštas. Taip pat nereikėtų deserto per ilgai laikyti orkaitėje, nes pailginus laiką saldumas gali „nusėsti”. Vis dėlto kulinarė patikina, kad tokį pyragą galima laikyti šaldytuve kelias dienas ir jis nepraras skonio. Prieš patiekiant jį galima apibarstyti tarkuotu šokoladu arba cukraus pudra.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo gudrybės