Charlotka su moliūgais: originalus ir greitas receptas

Nuotrauka: iš atvirų šaltinių

Pyragėliai būna minkšti, orūs, o dėl cinamono – kvapnūs.

Moliūgų šarlotė – tai klasikinė šarlotės versija, į kurią vietoj įprastų obuolių dedamas saldus, sultingas moliūgas. Šį patiekalą paruošite taip pat greitai, kaip ir klasikinę šarlotę.

Pyragas gaunasi minkštas, orus ir dėl cinamono kvapnus.

Receptas

Sudėtis:

  • nuluptas moliūgas 300 g
  • kvietiniai miltai 150 g
  • vištų kiaušiniai 4 vnt.
  • cukraus 150 g
  • geriamoji soda 1/3 šaukštelio.
  • citrinos rūgštis 1/3 šaukštelio.
  • žiupsnelis druskos
  • cinamono 1 šaukštelis.
  • cukraus pudros
  • augalinis aliejus

Paruošimas:

  1. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  2. Atskirkite trynius nuo baltymų ir į trynius bei baltymus suberkite pusę cukraus.
  3. Kiaušinių baltymus su cukrumi išplakite mikseriu iki purios masės.
  4. Trynius su cukrumi ir druska plaktuvu maišykite tol, kol cukrus ištirps. Į išplaktus baltymus dalimis įmaišykite išplaktus baltymus, išmaišykite, tada suberkite persijotus miltus, sodą, citrinos rūgštį, cinamoną, išmaišykite mentele, tada sudėkite moliūgą ir vėl išmaišykite.
  5. Kepimo formos dugną išklokite kepimo pergamentu, šonus lengvai patepkite augaliniu aliejumi, paskleiskite masę ir išlyginkite.
  6. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių. Leiskite šarlotei šiek tiek atvėsti formoje, tada išklokite ant grotelių, kol visiškai atvės. Pabarstykite cukraus pudra.

Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo gudrybės