Nuotrauka: iš atvirų šaltinių
Pyragėliai būna minkšti, orūs, o dėl cinamono – kvapnūs.
Moliūgų šarlotė – tai klasikinė šarlotės versija, į kurią vietoj įprastų obuolių dedamas saldus, sultingas moliūgas. Šį patiekalą paruošite taip pat greitai, kaip ir klasikinę šarlotę.
Pyragas gaunasi minkštas, orus ir dėl cinamono kvapnus.
Receptas
Sudėtis:
- nuluptas moliūgas 300 g
- kvietiniai miltai 150 g
- vištų kiaušiniai 4 vnt.
- cukraus 150 g
- geriamoji soda 1/3 šaukštelio.
- citrinos rūgštis 1/3 šaukštelio.
- žiupsnelis druskos
- cinamono 1 šaukštelis.
- cukraus pudros
- augalinis aliejus
Paruošimas:
- Moliūgą nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
- Atskirkite trynius nuo baltymų ir į trynius bei baltymus suberkite pusę cukraus.
- Kiaušinių baltymus su cukrumi išplakite mikseriu iki purios masės.
- Trynius su cukrumi ir druska plaktuvu maišykite tol, kol cukrus ištirps. Į išplaktus baltymus dalimis įmaišykite išplaktus baltymus, išmaišykite, tada suberkite persijotus miltus, sodą, citrinos rūgštį, cinamoną, išmaišykite mentele, tada sudėkite moliūgą ir vėl išmaišykite.
- Kepimo formos dugną išklokite kepimo pergamentu, šonus lengvai patepkite augaliniu aliejumi, paskleiskite masę ir išlyginkite.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių. Leiskite šarlotei šiek tiek atvėsti formoje, tada išklokite ant grotelių, kol visiškai atvės. Pabarstykite cukraus pudra.
Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.
