Minkštas kaip grietinėlė: geriausio vištienos kepenėlių pašteto receptas

Nuotrauka: iš viešų šaltinių

Receptas pasižymi minimaliu ingredientų kiekiu, nebrangiais produktais ir žingsnis po žingsnio instrukcijomis, kad būtų užtikrinta nepriekaištinga konsistencija.

Vištienos kepenėlių paštetas yra maistingas patiekalas, kurį lengva pasigaminti namuose per kelias minutes. Recepte pateikiama mažiausiai ingredientų, turimų produktų ir žingsnis po žingsnio instrukcijų, kad būtų nepriekaištinga konsistencija. Apie tai praneša RBC-Ukraina su nuoroda į ukrainiečių virtuvės šefo Ivano Janiuko „YouTube” kanalą.

Skanaus pašteto receptas

Sudėtis:

  • svogūnai – 300 g
  • morkos – 1 vnt.
  • salierų – 300 g
  • česnakas – 2 skiltelės
  • kepenys – 800 g
  • lauro lapas – 2 vnt.
  • Sviestas – 300 g
  • baltas sausas vynas – 100 g
  • grietinėlė – 350 ml
  • druskos ir pipirų – pagal skonį

Paruošimas:

  1. Svogūnus supjaustykite kubeliais, morkas – pusžiedžiais.
  2. Daržoves apkepkite, kol taps auksinės spalvos, ir sudėkite smulkintą salierą, česnaką ir lauro lapą. Kai baigsis, įpilkite daugiau aliejaus.
  3. Išvalykite kepenis nuo riebalų liaukų ir sudėkite į keptuvę.
  4. Kai kepenys apkeps, supilkite vyną ir kepkite 3 min. Supilkite grietinėlę ir suberkite prieskonius. Kepkite dar 20 min.
  5. Nukelkite nuo ugnies, išimkite lauro lapą ir įdėkite 200 g sviesto.
  6. Išmaišykite mišinį mikseriu ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo gudrybės