Nuotrauka: iš viešų šaltinių
Šis vištienos gaminimo būdas laikomas sėkmingiausiu
Pagrindinė vištienos krūtinėlės, kaip mėsos, problema yra ta, kad ji beveik visada būna sausa po kepimo ar kepimo. Pasirodo, yra paprastas būdas iškepti vištienos krūtinėlę orkaitėje, kad patiekalas būtų minkštas ir sultingas.
Kaip kepti vištienos krūtinėlę, kad ji nebūtų sausa – patarimas
Leidinys „Express”, cituodamas „Keto receptus”, aiškina, kad trokštamas produktas, kurio galima pridėti prie vištienos, greičiausiai yra jūsų šaldytuve arba orkaitėje. Naudojant jį vištiena niekada nebebus per sausa, kad ir kaip ją ruoštumėte – ant grotelių, orkaitėje ar kepsninėje.
Žmonės, bandantys iškepti mėsą iki tobulumo, baiminasi, kad ji bus nepakankamai iškepta, todėl kepa ją ilgiau, dėl to ji galiausiai perdžiūsta. Slaptasis ingredientas išsprendžia ir šią problemą.
Keto receptai pasakoja, kaip kepti vištienos krūtinėlę orkaitėje ir ką dėti į marinatą, kad gautumėte patį skaniausią patiekalą. Ekspertų teigimu, žalią mėsą būtinai reikia pabarstyti prieskoniais ir žolelėmis, kad išlaikytų drėgmę. Taip pat galite įdėti jogurto ir citrinos sulčių – taip vištiena bus dar minkštesnė. Tačiau „Keto Receptai” pagrindiniu tobulo marinato ingredientu įvardijo valgomąją sodą.
Tai paslaptis, padedanti vištienos krūtinėlę padaryti sultingą ir minkštą – virėjai sako, kad pakanka net žiupsnelio sodos, kad mėsa išliktų minkšta, nes atsipalaiduoja jos skaidulos, net ir ilgai kepant. Tada, sako ekspertas, vištienos krūtinėlę reikia dėti į keptuvę ir kepti ant vidutinės ugnies uždengus dangčiu. Tas pats ir su orkaite – mėsą privalu uždengti.
Tačiau jei pasirinksite keptuvę, reikia kepti tris minutes iš vienos pusės ir septynias minutes iš kitos pusės. Tada išjunkite ugnį ir, nenuimdami dangčio, leiskite vištienai penkias minutes „pailsėti”. Po to galėsite mėgautis stebėtinai minkštu ir sultingu gabalėliu.
Svetainė nėra saugi! Visiems jūsų duomenims gresia pavojus: užpuolikai pasinaudos slaptažodžiais, naršyklės istorija, asmeninėmis nuotraukomis, banko kortelėmis ir kitais asmeniniais duomenimis.
